Bästa solglasögon för triathlon

Behöver du nya solglasögon för triathlon?
Det är viktigt att notera att de egenskaper som kännetecknar ett par bra solglasögon för triathlon ofta är samma egenskaper som kännetecknar ett par bra solglasögon för löpning och cykling, även om solglasögon för triathlon måste kunna göra både det ena och det andra.

Vi har sammanställt en lista över de 10 bästa solglasögonen för triathlon, där vi lyfter fram vad varje solglasögon gör bäst. Sedan ger vi en hjälpsam köpguide, så att du kan hitta de triathlonglasögon som passar dina behov.

1. Oakley Radar Ev – bästa triathlonsolglasögon av optisk kvalitet för triathlon

När det gäller företag som tillverkar solglasögon för sport är det få som kan mäta sig med kvaliteten eller ryktet hos Oakley som sedan länge är känt som en av de främsta tillverkarna av solglasögon för sport. Detta är förstås logiskt med tanke på att Oakleys historia sträcker sig tillbaka över 5 ½ decennium och alltid har kretsat kring att erbjuda den bästa möjliga upplevelsen av sportsolglasögon. Med det sagt är varumärket nu ett av många som ägs av Luxottica-konglomeratet och tjänar till att bilda det företagets främsta sportutbud. Med det sagt verkar det inte spela någon större roll när det gäller företagsstrukturen eftersom Oakley helt enkelt fortsätter att imponera, den här gången genom att tillhandahålla de bästa triathlon-solglasögonen av optisk kvalitet, även om varumärkets prestige har en tendens att blåsa upp kostnaden också.

2. Oakley EVZero Path – De mest bekväma triathlonsolglasögonen

Oakley Evzero har utformats för snabbhet och konstruerats för att vara den multisport solglasögon för träning, löpning, cykling och andra användningsområden. Jämfört med andra Oakley-modeller är denna den lättaste O Matter-ramen och har en fälglös torisk sköld av Plutonite för en fri sikt.

Om du har ett mindre ansikte är den här Oakley-modellen ett bra alternativ att kolla in. Den här har en asiatisk passform för personer med högre kindben och en bredare näsbrygga. Naturligtvis har den här, precis som andra modeller, också Unobtanium öronstrumpor och nässkydd för att hålla glasögonen säkert på ansiktet även när du svettas.

Det här paret Oakley cyklingsolglasögon finns endast i en typ av lins: Prizm. Den här typen av lins används bäst för ljusa och medelhöga ljusförhållanden. Färgbasen för denna lins är antingen grön, lila eller blå. Den gröna linsen släpper igenom 14 % av ljuset, den lila linsen släpper igenom 20 % av ljuset och den blå linsen släpper igenom 12 % av ljuset.

Varje lins dämpar ljusstyrkan och lyfter fram de varma färgerna runt omkring dig.

Ta reda på vilken typ av väderförhållanden du tränar och tävlar under den mesta tiden. Det borde vara rätt typ av lins för dig. Om du är osäker pratar du med någon i en lokal cykelaffär. De kan rekommendera att du skaffar en eller ett par linser.

Triathleter som har köpt linserna gillar den eftersom den är extremt lätt och är idealisk för att tävla i triathlon, cykling, biathlon och till och med längdskidåkning (under lågsäsong). Solglasögonen ger bra täckning för cyklistens synfält och sidotäckning från solens bländning, vilket är ett plus. Cyklister berömmer också dessa glasögon eftersom de sitter säkert på ansiktet när de cyklar.

3. 100% S3 – Bästa prestanda för solglasögon för cykling

100% S3 kombinerar de utmärkande funktionerna från S2 och den ikoniska Speedcraft. Med dessa glasögon får du en diskret panna och de definitiva ventilerna som skulle vara bra för turer, multisport och även den avslappnade sociala turen.

Jag kommer att hålla det här inlägget kort eftersom de flesta funktioner som nämndes i det tidigare inlägget gäller för det här.

Men, vad skiljer den här från Speedcraft-modellerna?

För det första är linserna starkare mot de element som du upplever på vägen. Linserna har hydrofobisk och oleofobisk som stöter bort vatten, olja och smuts från linserna när du åker.

Dessa glasögon har också fler alternativ för de typer av linser du letar efter. Eller om du behöver byta ut linserna mitt i körningen om du är ute hela dagen på cykeln. Du har möjlighet att köpa den kontrastdefinierande HiPER-linsen och den fotokroma linsen. Båda är bra alternativ att ha med sig när du cyklar.

HiPER-linsen är en 100 % egenutvecklad high-definition-lins som ökar kontrasten, färgerna och förbättrar detaljerna så att du inte kör in i ett hål i vägen. Linsen filtrerar solstrålar så att den ökar detaljerna och definitionen för bättre djupseende medan du trampar ut de där milen. Linsen skärper också din omgivning så att du ser mer av det som är viktigt för dig, oavsett om det är ett däckspår eller en grusfläck. Naturligtvis är allt detta möjligt eftersom färgen blir levande för din oöverträffade uppfattning på vägen.

Cyklister som har köpt solglasögonen gillar den för HiPER-linsen eftersom den hjälper dem att se detaljerna på vägen mycket bra och skyddar ändå ögonen från solens skadliga strålar. Passformen är mycket fin och passar på medelstora till stora huvudstorlekar. På vägen glider eller faller solglasögonen inte av och de blir sällan repade även om man faller av cykeln.

Jag skulle rekommendera detta par solglasögon om du behöver ett par glasögon som förbättrar ditt synfält och skyddar dina ögon från de skadliga solstrålarna. Om något, prova dessa, i butiken, för HiPER-linsen. Det är en riktigt snygg teknik.

Slutsats

Som vi kan se kommer det helt enkelt inte att finnas ett par solglasögon för triathlon som kan tillfredsställa allas behov i slutändan. Istället för att leta efter de absolut bästa solglasögonen för triathlon är du bättre betjänt av att hitta ett par som ger dig de viktigaste fördelarna utan betydande nackdelar. Med det sagt finns det fortfarande ett par par triathlon solglasögon som vi såg som antingen är bättre än de andra mer generellt eller är mer lämpliga för specifika, om än stora, nischer.

Även om det till exempel kan finnas andra triathlonsolglasögon som passar specifika tävlande bättre än andra, ger Roka TL-1 triathlonsolglasögon den överlägset bästa övergripande prestandan som vi hittade. För det första, även om de kanske inte ger den absolut bästa optiska kvaliteten, ligger de inte alltför fruktansvärt långt efter med Carl Zeiss-linser. Dessutom har linserna många typer av skydd, liksom ramarna, för hållbarhet och lätthet när du tävlar.
Naturligtvis är inte alla lika bekväma med att spendera över 100 dollar på ett par solglasögon som mycket väl kan gå sönder varför vi också rekommenderar Smith Pivlock Arena Max triathlon solglasögon. Även om de kanske inte nödvändigtvis är lika hållbara som våra Editor’s Choice bästa triathlonsolglasögon, ger dessa triathlonsolglasögon lika många skydd som många av våra andra topprankade modeller samtidigt som de är tillverkade av förstklassiga material, även om några av de mer avancerade teknikerna saknas.